مفهوم وکیل اتفاقی

ارسال شده توسط وکیل پایه یک دادگستری در ۱۴۰۱-۰۶-۲۸
مفهوم وکیل اتفاقی
۳.۱
(۱۸)

وکیل اتفاقی به وکیلی گفته می‌شود که در شرایط خاص و به‌صورت موقت و برای یک پرونده خاص منصوب می‌شود. این نوع وکیل معمولاً زمانی انتخاب می‌شود که موکل به دلیل عدم توانایی یا شرایط خاصی قادر به انتخاب وکیل دائمی نباشد. برای مثال، ممکن است در مواقع اضطراری، پرونده‌های خاص یا در صورتی که وکیل اصلی در دسترس نباشد، از وکیل اتفاقی استفاده شود. در بسیاری از موارد، این وکیل برای انجام خدمات حقوقی خاص یا دفاع در یک پرونده محدود، وکالت را می‌پذیرد و پس از اتمام مراحل پرونده، رابطه کاری با موکل قطع می‌شود.

شما حتما با انواع وکیل حقوقی، کیفری، خانواده، مهاجرت و.. آشنا هستید. اما چند نفر وجود دارد که با مفهوم وکیل اتفاقی آشنا باشد؟ اگر شما هم درباره وکیل اتفاقی اطلاعی ندارید در ادامه مطلب با بهترین وکیل خانواده در اصفهان همراه باشید.

وکیل اتفاقی

مفهوم وکیل اتفاقی

همانطور که میدانید وکیل باید پروانه وکالت داشته باشد. تا بتواند در دادگاه از موکل خود دفاع کند. و یا شکایت موکلش را مطرح کند. حال اگر شخصی پروانه وکالت نداشته باشد. و یا شخصی توان مالی کمک گرفتن از وکیل دادگستری را نداشته باشد. چه باید بکنند؟ قانون برای همچین مواردی اجازه می دهد. که از وکیل اتفاقی کمک بگیرید. حال میپرسید مفهوم وکیل اتفاقی چیست؟ اگر شخصی در رشته حقوق تحصیل کرده باشد و برای یکی از اعضای خانواده و نزدیکان وی دعوای حقوقی رخ دهد. آن شخص میتواند به صورت موردی و اتفاقی در آن پرونده وکالت کند. اما وکالت شخص در این مورد مختص همان دعوا و پرونده خواهد بود و در غیر آن حق دخالت ندارد. به این شخص وکیل اتفاقی میگویند.

شرایط وکیل اتفاقی

شرایط وکیل اتفاقی به وکیلی اطلاق می‌شود که به صورت موقت و برای یک پرونده خاص به موکل معرفی می‌شود. شرایط وکیل اتفاقی در بسیاری از کشورها و سیستم‌های حقوقی ممکن است کمی متفاوت باشد، اما به‌طور کلی برخی از شرایط اصلی برای انتخاب وکیل اتفاقی به شرح زیر است:

شرایطی که باید یک وکیل اتفاقی داشته باشد را بهترین وکیل خانواده در اصفهان بیان میکند:

  • حتما از دانش حقوقی برخوردار باشد و در رشته حقوق تحصیل کرده باشد.
  • برای افراد درجه ۱، ۲، ۳ میتواند وکالت را انجام دهد.مثل پدر و مادر، خواهرو برادر، عمه، عمو، خاله و دایی و برای افراد دور نمیتواند وکالت کند.
  • گرفتن وکالت اتفاقی برای ۳ بار در سال امگان پذیر است. یعنی فرد می تواند ۳ بار در سال وکالت اتفاقی انجام دهد.

چگونگی وکیل اتفاقی شدن

مفهوم وکیل اتفاقی

در ابتدا فرد حقوقدان باید در خواست خود را ارائه دهد سپس بعد از تایید دانش حقوقی فرد باید مدارکی شناسایی که اثبات میکند با موکل یا موکلان خود نسبت فامیلی دارد ارائه دهد. مدارک دیگری که نیاز است کارت پایان خدمت و یا معافیت از آن است. درنهایت اخطاریه و احضاریه دادگاه و فتوکپی مدرک تحصیلی و ۲ قطعه عکس برای تکمیل مدارک نیاز است.

وکیل اتفاقی و وکیل معاضدتی چه تفاوتی دارند؟

کانون وکلا در طول سال موارد را به وکلا ارجاع میدهد. که وکلا باید آن هارا به عنوان وکیل معاضدتی قبول کنند. طبق قانون این وکلا را برای افرادی در نظر میگیرند. که توان مالی کمک گرفتن از وکیل دادگستری را ندارند. اما بهترین وکیل خانواده در اصفهان  بیان میکند که وکیل اتفاقی وکیلی است که پروانه وکالت ندارد. و درخواست قبول وکالت افراد درجه یک خود را به کانون وکلا ارائه میدهد.

مفهوم وکیل اتفاقی

چه زمانی جواز وکالت اتفاقی صادر می شود؟

حداکثر زمان صدور جواز وکالت اتخاذی از تاریخ ثبت درخواست یک هفته تا ده روز است.

آیا گرفتن مجوز وکالت اتفاقی هزینه دارد؟

بله. شخص حقوقدان باید مبلغ تعیین شده کانون وکلا را برای صدور مجوز وکالت اتفاقی پرداخت کند. مبلغ دریافت مجوز وکالت اتفاقی در هرسال متغیر است.

آیا برای هر مورد وکالت اتفاقی باید درخواست جداگانه ای تقدیم کرد ؟

با توجه به مفهوم وکیل اتفاقی باید برای هر مورد وکالت اتفاقی درخواست جداگانه با مدارک کامل تهیه و به کانون ارائه کرد. پذیر یا رد درخواست به عهده کانون است. کانون وکلا میتوانند برای سنجش دانش علمی با فرد متقاضی مصاحبه کنند. حتی میتواند ار فرد متقاضی آزمون بگیرند.

وکیل اتفاقی برای چند پرونده در سال میتواند وکالت کند؟

طبق قانون یک شخص  تنها ۳ بار برای ۳ پرونده می تواند به عنوان وکیل اتفاقی در دادگاه حاضر شود.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

Average rating ۳.۱ / ۵. تعداد آرا: ۱۸

تا حالا رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

نوشته شده توسط وکیل پایه یک دادگستری تاریخ ارسال ۱۴۰۱/۰۶/۲۸ بدون نظر 1246 نمایش دسته کیفری

دیدگاه کاربران

هنوز کسی نظری ارسال نکرده است.شما اولین نفر باشید.


مطالب مرتبط