جرایم حدی چیست؟ انواع و مجازات آن

ارسال شده توسط وکیل پایه یک دادگستری در ۱۴۰۱-۰۶-۲۲
جرایم حدی چیست؟ انواع و مجازات آن
۳.۳
(۱۵)

جرایم حدی، نوعی جرم در فقه اسلام هستند که برای آنها حد و حد و مجازات مشخص وجود دارد. این جرایم، از جمله اعمالی هستند که در شرع اسلام جرم محسوب می‌شوند و مجازات آنها از پیش تعیین شده است، مانند سرقت، شراب‌خواری، زنا و لواط. اجرای حد در این موارد، معمولاً نیاز به شواهد قوی و شرایط خاص دارد و هدف اصلی از آن حفظ حدود و اجرای عدالت است.اگر هیچ اطلاعی درباره اینکه جرایم حدی چیست؟ انواع و مجازات آن چگونه است ندارید. حتما در ادامه مطلب با بهترین وکیل رابطه نامشروع در اصفهان همراه باشید. در این مطلب جرایم حدی را تعریف خواهیم کرد. و انواع و مجازات آن را شرح خواهیم داد.

جرایم حدی چیست

در ابتدا معنی حد را باید بدانیم. حد نوعی از مجازات است. که مقدار و نوع آنها، در فقه اسلامی مشخص شده است. در مجازات حدی مرجع قضایی نمیتواند در خصوص نوع و میزان مجازات جرایم حدی تغییری ایجاد کند یا تصمیم گیری نماید. در مجازات حدی فرد باید به جرم و مجازات آن و همچنین حرام بودن آن آگاهی و علم داشته باشد. اگر کسی بدون اطلاع از جرم بودن مشروب خوردن این جرم را انجام دهد. و در دادگاه ثابت شود. که وی آگاهی به حرام بودن و مجازات شلاق نداشته است. مجازات نمی‌شود. به گفته بهترین وکیل رابطه نامشروع در اصفهان در مجازات حدی بلوغ، عقل، اختیار و اطلاع نسبت به موضوع شرط مجازات است.مجازات حدی یکی از مهم ترین مجازات است.

انواع مجازات حدی

در جرایم حدی، با توجه به نوع جرم، در قانون و در فقه اسلامی برای آن مجازاتی وجود دارد. که هر چه جرم سنگین‌تر باشد. مجازات نیز سخت‌تر است. از جمله مجازات حدی میتوان به اعدام، شلاق، سنگسار، تبعید، قطع عضو، صلب اشاره کرد.

چه جرایم حدی مجازات آن ها اعدام است؟

جرایم حدی چیست؟ انواع و مجازات آن

از سری جرایمی که مجازات آن ها اعدام است. میتوان به زنا یا رابطه جنسی با محارم نسبی ( زنا با همسر پدر، زنای مرد غیر مسلمان با زن مسلمان، زنای به عنف و اکراه، لواط، فخیذ )، سب النبی( هر کس به پیامبران و امامان ناسزا گوید و یا زنا و لواط را به آن نسبت دهد. به اعدام محکوم می‌شود.)سرقت حدی، محاربه( یعنی کشیدن سلاح به قصد اذیت و آزار و جان، مال یا ناموس مردم به صورتی که حس ناامنی ایجاد شود)، افساد فی الارض( زمانیکه جرمی به صورت شدید و گسترده انجام شود. اصولا افساد فی الارض است. مثل برپایی مراکز فساد و فحشا و …)، بغی( افرادی که در برابر نظام جمهوری اسلامی به صورت مسلحانه بایستند) اشاره کرد.

حد تبعید چیست؟

حد تبعید در فقه اسلامی و قانون مجازات اسلامی به معنای دور کردن و بیرون کردن مجرم از محل زندگی، محل ارتکاب جرم یا محل اجرای حد است. این مجازات به عنوان یکی از حدود شرعی در برخی جرایم مانند زنای غیرمحصنه، قوادی و محاربه در نظر گرفته می‌شود.

نکات کلیدی در مورد حد تبعید:

  • ماهیت مجازات: تبعید نوعی مجازات است که آزادی رفت و آمد و حق اقامت فرد در محل زندگی خود را محدود می‌کند.
  • موارد اعمال: در فقه و قانون، تبعید برای جرایم خاصی پیش‌بینی شده است.
  • مدت تبعید: حداقل و حداکثر مدت تبعید در فقه و قانون اختلاف نظر وجود دارد. در برخی موارد، مدت آن مشخص شده (مانند یک سال در زنای بکر)، در برخی موارد به نظر حاکم واگذار شده و در برخی موارد نیز با توبه ساقط می‌شود.
  • نحوه اجرا: فرد تبعید شده باید در محل تبعید حضور داشته باشد و ممکن است ملزم به معرفی خود به مقامات مربوطه باشد.
  • تفاوت با اقامت اجباری: اگرچه هر دو محدودیت مکانی هستند، اما تبعید معمولاً به عنوان یک حد شرعی برای جرایم خاص در نظر گرفته می‌شود، در حالی که اقامت اجباری می‌تواند به عنوان یک مجازات تعزیری یا تکمیلی در نظر گرفته شود.

در قانون مجازات اسلامی ایران نیز مجازات تبعید پیش‌بینی شده و آیین‌نامه اجرایی خاص خود را دارد. اجرای حکم تبعید پس از قطعیت یافتن به نیروی انتظامی ابلاغ می‌شود و فرد محکوم تحت نظارت به محل تبعید اعزام می‌گردد.

مردی که قبل از رابطه جنسی با همسرش، با زنی دیگر زنا کند.در واقع حد تبعید است. که مجازات او ۱۰۰ ضربه شلاق، تراشیدن سر و یک سال تبعید به شهر دیگری غیر از محل زندگیش می باشد.

چه جرایمی مجازات آن‌ها رجم (سنگسار کردن) است؟

سنگسار از مجازاتی است که امروزه دیده نمیشود و یا به نردت انجام میشود. این مجازات برای افرادی است که با وجود داشتن همسر دائمی با فردی دیگر رابطه جنسی برقرار میکنند. اگر یک زن متاهل با مردی رابطه جنسی برقرار کند. زنای محصنه نامیده میشود. و اگر زن متاهل با مرد متاهل رابطه جنسی برقرار کند. زنای محصن نامیده می‌شود. در این مورد مجازات زن و مرد سنگسار است.

بیشتر بخوانید:  مفهوم وکیل اتفاقی

چه جرایم حدی مجازات آن‌ها شلاق است؟

در نظام حقوق کیفری اسلام، جرایم حدی به دسته‌ای از جرایم اطلاق می‌شود که مجازات آن‌ها از سوی شارع (خداوند) تعیین شده و معمولاً قابل تغییر توسط قاضی یا قانون‌گذار نیست. یکی از انواع مجازات‌های حدی، شلاق یا همان حد تازیانه است که برای برخی جرایم خاص در نظر گرفته شده است. در مقدمه بررسی این موضوع، باید به این نکته توجه داشت که هدف از اجرای حدود، نه تنها مجازات مجرم، بلکه اصلاح رفتار اجتماعی و جلوگیری از گسترش فساد و بی‌نظمی در جامعه است.

  • مجازات مصرف مشروبات الکی، ۸۰ ضربه شلاق است.
  • مجازات قذف ۸۰ ضربه شلاق است.
  • زنا اگر توافقی باشد یعنی دختر و پسری که متاهل نیستند. و با رضایت با هم نزدیکی می‌کنند. هم دختر و هم پسر ۱۰۰ ضربه شلاق مجازاتشان است.
  • مجازات همجنس گرایی زنان۱۰۰ ضربه شلاق است.
  • مجازات کسی که افرادی را به هم معرفی می‌کند. تا با هم زنا یا لواط کنند. ۷۵ ضربه شلاق است.
  • مجازات جرم تفخیذ ۱۰۰ ضربه شلاق برای فاعل است.
  • حد تبعید، ۱۰۰ ضربه شلاق مجازات است.
  • در زنا با محارم نسبی اگر زن زناکار بالغ باشد. و مرد زناکار نابالغ مجازات برای زن ۱۰۰ ضربه شلاق است.
جرایم حدی چیست؟ انواع و مجازات آن

چه جرایمی مجازاتش قطع دست است؟

در جرایمی مثل محاربه ( یعنی کشیدن سلاح به قصد جان، مال یا ناموس مردم و به طور یکه ایجاد ناامنی شود) قاضی میتواند حکم به قطع دست راست و پای چپ محارب دهد. این امر کاملا در اختیار قاضی است. در سرقت حدی نیز برای بار اول ۴ انگشت دست راست سارق بریده میشود. اگر تکرار شود. پایه چپ سارق را از پایین برآمدگی به نحوی که نصف قدم و مقداری از محل مسح باقی بماند قطع می‌کنند.

چه جرایم حدی مجازات آن صلب است؟

به گفته بهترین وکیل رابطه نامشروع در اصفهان صلب در واقع به صلیب کشیدن است. که معمولا در کشور ما این مجازات اعمال نمیشود. و یا به ندرت انجام میشود. اما این مجازات در فقه اسلامی وجود دارد. به همین دلیل در قانون مجازات جز مجازات‌ها محسوب می‌شود. و در واقع این مجازات برای جرم محاربه است.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

Average rating ۳.۳ / ۵. تعداد آرا: ۱۵

تا حالا رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

نوشته شده توسط وکیل پایه یک دادگستری تاریخ ارسال ۱۴۰۱/۰۶/۲۲ بدون نظر 2544 نمایش دسته کیفری

دیدگاه کاربران

هنوز کسی نظری ارسال نکرده است.شما اولین نفر باشید.


مطالب مرتبط