مجازات ورود به عنف
ارسال شده توسط وکیل پایه یک دادگستری در ۱۴۰۱-۰۷-۲۶
در مقاله مجازات ورود به عنف آمده که ورود به عنف به معنای ورود به یک مکان بدون رضایت و اجازه قانونی صاحب آن و با استفاده از زور، تهدید یا شکستن موانع (مانند قفل یا در) است. در واقع، عنصر اصلی در این تعریف، عدم رضایت مالک یا متصرف قانونی مکان و استفاده از اجبار یا روشهای غیرقانونی برای ورود است.به عبارت دیگر، اگر کسی بدون اجازه و با اعمال زور وارد ملک، خانه، مغازه یا هر مکان خصوصی دیگری شود، عمل او ورود به عنف تلقی میشود. این عمل معمولاً غیرقانونی است و میتواند پیامدهای حقوقی برای فرد متجاوز به همراه داشته باشد.
هر شخصی برای خود حریم خصوصی و شخصی دارد. هر کسی حق ورود به حریم شخصی شما را ندارد. مگر با اجازه شما. حال اگر شخصی بخواهد به حریم شخصی شما بدون اجازه و به اجبار و فشار و تهدید ورود کند، چه میشود؟ در ادامه مطلب با بهترین وکیل تجاوز به عنف در اصفهان همراه باشید. تادر خصوص مجازات ورود به عنف اطلاعاتی در اختیارتان قرار دهد.
ورود به عنف چیست؟
اگر فردی قصد ورود به خانه شما را داشته باشد. و برای ورود به خانه شما اقدام به زور و فشار، شکستن در یا پنجره، شکستن قفل در و … انجام دهد. مصداق ورود به عنف است. ورود به عنف اشکال مختلفی دارد. و بسته به شدت اقدام احکام مختلفی نیز دارد. در ادامه همراه باشید تا مجازات ورود به عنف را بررسی کنیم.
انواع عنف
به طور کلی ورود به عنف دو نوع دارد. که بهترین وکیل تجاوز به عنف در اصفهان به آن میپردازد.
- عنف مادی: اگر برای ورود به عنف شخص اقدام به شکستن در و پنجره یا آسیب رساندن وکتک زدن اشخاص کند عنف مادی میگویند.
- عنف معنوی: عنفی معنوی به هتک حرمت اشاره میکند. مانند از دیوار خانه بالا رفتن و یا کلید را در انداختن و اقدام به ورود منزل کردن.

مجازات ورود به عنف
شدت مجازات ورود به عنف به عواملی مثل حمل یا عدم حمل سلاح و همچنین حضور داشتن یا نداشتن ساکنین در خانه و .. بستگی دارد. اما به طور کلی بنا بر قانون مجازات اسلامی ورود به عنف مجازات شش ماه تا سه سال زندان را دارد. اگر مرتکبین این جرم چند نفر باشند و مجهز به سلاح باشند. مجازات آنها دو برابر میشود. و برابر با یک تا شش سال حبس میشود.
جرم ورود به عنف چگونه اثبات می گردد؟
میدانید که بعد از ثبت شکایت باید مدارکی جهت اثبات وقوع جرم ارائه دهید. بهترین وکیل تجاوز به عنف در اصفهان ادله ای که میتواند وقوع جرم را اثبات کند. به شرح زیر بیان میکند.
برای اثبات جرم ورود به عنف (ورود به ملک دیگری بدون رضایت و با استفاده از زور یا تهدید)، مجموعهای از ادله و مدارک میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. مقدمه اثبات این جرم معمولاً با طرح شکایت از سوی مالک یا متصرف قانونی ملک آغاز میشود. در این شکایت، شاکی باید شرح دقیقی از نحوه ورود غیرقانونی، زمان و مکان وقوع آن و همچنین استفاده از زور یا تهدید توسط متهم را ذکر کند.
علاوه بر شکایت شاکی، اثبات جرم ورود به عنف میتواند از طریق ادله زیر صورت گیرد:
- شهادت شهود: افرادی که شاهد ورود غیرقانونی متهم به ملک شاکی و استفاده او از زور یا تهدید بودهاند، میتوانند در دادگاه شهادت دهند. شهادت شهود از مهمترین ادله اثبات این جرم محسوب میشود.
- اقرار متهم: اگر متهم در مراحل تحقیقات یا در دادگاه به ورود غیرقانونی به ملک شاکی با استفاده از زور یا تهدید اعتراف کند، این اقرار میتواند مبنای صدور حکم محکومیت قرار گیرد.
- علم قاضی: قاضی دادگاه میتواند بر اساس سایر مدارک و شواهد موجود در پرونده، مانند گزارش نیروی انتظامی، نظریه پزشکی قانونی (در صورت وجود آثار ضرب و جرح یا تخریب)، فیلمهای دوربین مداربسته (در صورت وجود در محل وقوع جرم)، عکسها و سایر قرائن و امارات، به علم برسد که جرم ورود به عنف واقع شده است.
- مدارک و مستندات: هرگونه مدرکی که نشان دهنده ورود غیرقانونی متهم به ملک شاکی با استفاده از زور یا تهدید باشد، مانند گزارش ماموران انتظامی مبنی بر مشاهده ورود به عنف یا آثار تخریب درب یا موانع ورودی، میتواند به عنوان دلیل ارائه شود.
بنابراین، مقدمه اثبات جرم ورود به عنف با شکایت شاکی آغاز شده و سپس با ارائه و بررسی ادله مختلف از جمله شهادت شهود، اقرار متهم، علم قاضی و سایر مدارک و مستندات توسط مقام قضایی پیگیری میگردد تا وقوع جرم برای دادگاه محرز شود.
مجازات ورود به عنف توسط ماموران دولتی
همانطور که در ابتدای مطلب بیان کردیم. هیچ کس اجازه ورود به حریم شخص شما را نخواهد داشت. حتی مالک خانه در ملک خود که در تصرف مستاجر است. نمیتواند ورود کند. ماموران دولت نیزاز این مورد مستثنی نیستند. ماموران دولتی اگر بخواهند برای انجام تحقیقات خود وارد ملکی شوند و اقدام به تفتیش آن کنند، لازم است که ابتدا از دادگاه حکم ورود به منزل را بگیرند و سپس اقدام کنند. در صورتی که مأموران دولت بدون رعایت قانون وارد منزل شخصی شوند. تحت تعقیب قرار میگیرند و در صورتی که این عمل غیر قانونی را از جانب دستور مافوق خود انجام داده باشند. یعنی مافوق که صلاحیت صدور حکم را نداشته، حکم ورود به منزل را داده در این صورت مافوق مجازات میشود. مجازات ورود به عنف توسط ماموران دولت به طور معمول حبس از یک ماه تا یک سال است.
سوالات متدوال

دادگاه صالح رسیدگی به جرم ورود به عنف کدام است؟
شکایت ورود به عنف ابتدا در دادسرا مورد رسیدگی قرار می گیرد و اگر وقوع جرم برای دادسرا اثبات شود، پرونده را برای رسیدگی به دادگاه کیفری ۲ ارسال خواهد کرد.
شکایت ورود به عنف چه هزینه ای دارد؟
زمانی که می خواهید اقدام به طرح شکایت ورود به عنف کنید، لازم است مبلغی را تحت عنوان هزینه دادرسی پرداخت کنید. این هزینه در هر مرجعی متفاوت است.
آیا صاحبخانه میتواند بدون اجازه مستاجر وارد ملک خود شود؟
اگر صاحب خانه یا موجری بدون اجازه گرفتن از مستاجر وارد ملک مستاجر شود، مرتکب جرم ورود به عنف شده و مستاجر می تواند بر علیه او اقدام به طرح شکایت ورود به عنف کند. باید بدانید که تا زمانی که ملک در اجاره مستاجر قرار دارد و منافع آن در مالکیت مستاجر است، صاحب ملک نمی تواند بدون کسب اجازه از او وارد ملک شود.
نیاز داشتن به وکیل برای رسیدگی به شکایت ورود به عنف
از آن جایی که ورود به عنف از جرائمی است. که تشخیص آن به سادگی اتفاق نمی افتد. وجود یک وکیل کار بلد میتواند کمک شایانی به روند پرونده کند. در برخی موار شباهت های جرم ورود غیر مجاز، تصرف ( در صورت سکونت در ملک خالی) و یا تعدی سبب میشود. که آن ها را جرم ورود به عنف بدانید. بنابراین بهتر است قبل از شکایت ورود به عنف، ازبهترین وکیل تجاوز به عنف در اصفهان کمک بگیرید.