هر آنچه که باید از حقوق دست فروشی بدانید

ارسال شده توسط وکیل پایه یک دادگستری در ۱۴۰۱-۰۸-۰۸
هر آنچه که باید از حقوق دست فروشی بدانید
۳.۳
(۲۸)

یکی از راه های امرار معاش در جوامع دست فروشی است. دستفروش فروشنده‌ای است که می‌تواند به راحتی از جایی به جای دیگر برود و محصولات خود را که میتواند شامل خوراک، پوشاک، محصولات دامی و کشاورزی باشد بفروشد. اما آیا شغل دستفروشی جرم است؟ یک دست فروش از چه حقوقی برخوردار است؟در ادامه به هر آنچه که باید از حقوق دست فروشی بدانید میپردازیم. همراه بهترین وکیل تجاوز به عنف در اصفهان باشید.

آیا دست فروشی جرم است؟

در ایران، دست‌فروشی به خودی خود جرم محسوب نمی‌شود. هیچ ماده‌ای در قانون مجازات اسلامی یا سایر قوانین کیفری به طور خاص برای دست‌فروشی مجازات تعیین نکرده است.

با این حال، دست‌فروشی در معابر عمومی می‌تواند تخلف محسوب شود و با آن برخورد قانونی صورت بگیرد. دلیل این امر، ایجاد سد معبر و اشغال غیرمجاز پیاده‌روها و فضاهای عمومی است که طبق بند ۲۷ ماده ۵۵ قانون شهرداری ممنوع است.

بر اساس این قانون، شهرداری موظف است از سد معابر عمومی جلوگیری کرده و نسبت به رفع موانع موجود اقدام کند. بنابراین، ماموران شهرداری می‌توانند با دست‌فروشانی که در معابر ایجاد مزاحمت می‌کنند، برخورد کرده و بساط آن‌ها را جمع‌آوری کنند.

در اینجای مقاله هر آنچه که باید از حقوق دست فروشی بدانید آمده که رفتار یا عملی جرم است، که قانون آن را جرم بداند و برای آن مجازاتی تعیین کند. از این رو رفتار و عملی که در قانون برای آن مجازاتی تعریف نشده، جرم نیست. و چون برای دستفروشی در قانون مجازات اسلامی، مجازاتی ذکر نشده، دستفروشی جرم تلقی نمیشود.

چرا دستفروشی ممنوع است؟

قانون با دستفروشان به دلیل هنجار شکنی برخورد میکند. نه به دلیل جرم بودن این کار، وقتی دستفروشان بساط خود را در خیابان ها پهن میکنند ممکن است در تردد عابران مشکل به وجود آورند، به همین دلیل آن را ممنوع اعلام کردند. عدن پرداخت مالیات، ایجاد سد معبر و.. از دیگر موارد ممنوع شدن این عمل است. در برخی از کشور ها به دلیل پرداخت نکردن مالیات به دولت دست فروشی یک جرم است. اما در کشور ما دستفروشی جرم نیست و فقط به علت هنجارشکنی و سد معبر مشکلات تردد عابران ممنوع است.

منع دستفروشی توسط شهرداری

حتما بارها صحنه جمع آوری کالا های یک دستفروش توسط مامورین شهرداری را دیده اید. طبق ماده ۵۵ قانون بهترین وکیل تجاوز به عنف در اصفهان بیان میکند سد معابر عمومی و اشغال پیاده روها و استفاده غیر مجاز آنها و میدان ها و پارک های برای کسب و کار و یا ساکن شدن و… ممنوع است. شهرداری موظف است که از این موارد جلوگیری کند. و میتواند برای رفع موانع، آزادسازی معابر و اماکن توسط مامورین خود اقدا کند. از این رو اگر فردی در خیابان به دست فروشی اقدام کند. چون خلاف قانون عمل میکند و سبب اشغال خیابان و عدم پرداخت مالیات میشود. شهرداری میتواند اجناس و کالاهای او را جمع آوری کند. با این حال شهرداری باید به حقوق دست فروش احترام بگذارد. در ادامه به آن میپردازیم.

هر آنچه که باید از حقوق دست فروشی بدانید

برخورد شهرداری با دست فروشان

شهرداری باید بدون ضرب و شتم، توهین و برخورد نامتعارف موازین شرعی نسبت به جمع آوری اجناس دستفروشی اقدام نمایند. در واقع ماوران شهرداری باید به حقوق دست فروش احترام بگذارند. و با رعایت کامل قانون، مجاز به رفع سد معبر با مجوز می باشند؛ نه هر اقدامی که همراه با خشونت و… باشد. داشتن مجوز برای سد معبر را نباید مجوزی برای توهین و هتک حرمت نسبت به دست فروشان و توجیهی دانست برای برخورد نامناسب که خود موجب مسئولیت قانونی و جزائی است.

ماموران شهرداری حق توقیف اجناس را دارند؟

شهرداری تنها وظیفه رفع سد معبر و آزاد کردن راه را دارد، شهرداری ها حق توقیف اموال دستفروشان را ندارند. بهترین وکیل تجاوز به عنف در اصفهان بیان میکند در صورتیکه شهرداری اموال شما را توقیف کرده باشد، می توانید به لحاظ قانونی از شهرداری طرح شکایت نمایید.

ماموران شهرداری حق تخریب اجناس دستفروش را دارد؟

ماموران شهر داری حق هیچ گونه تخریبی در اجناس دست فروشان را ندارند. و در صورتیکه اقدام به تخریب اجناس آنان بپردازند، مستحق مسئولیت قانونی می باشد.

حق ماموران شهرداری در مقابل دستفروشان

همانطور که دست فروشان از حقوق دست فروشی برخورداند. ماموران شهرداری نیز این حق را دارند. که اگر دستفروش به سمت آنها حمله یا برخورد فیزیکی کردند در مقابل عکس العمل نشان دهد. اما گاهی مأموران ازاین حق تجاوزمی کنند واین خلاف قانون میباشد و وظیفه رسیدگی به آن بر عهده دستگاه قضایی است.

  • جلوگیری از سد معبر: طبق بند ۲۷ ماده ۵۵ قانون شهرداری، سد معابر عمومی و اشغال پیاده‌روها و استفاده غیرمجاز از آن‌ها برای کسب و کار ممنوع است. ماموران شهرداری موظف به جلوگیری از این تخلف و رفع موانع هستند.
  • تذکر و اخطار: در صورت مشاهده دستفروشی در محل‌های ممنوعه یا به صورتی که موجب سد معبر شود، ماموران ابتدا باید به دستفروش تذکر داده و از او بخواهند که محل را ترک کند یا بساط خود را جمع‌آوری کند.
  • جمع‌آوری بساط (در صورت عدم توجه به تذکر): اگر دستفروش به تذکر ماموران توجه نکند و همچنان به سد معبر ادامه دهد، ماموران می‌توانند با رعایت قانون و بدون استفاده از خشونت، بساط و اجناس او را جمع‌آوری کنند.
  • انتقال به محل‌های تعیین شده (در صورت وجود): در صورتی که شهرداری محل‌های خاصی را برای فعالیت دستفروشان تعیین کرده باشد، ماموران می‌توانند دستفروشان متخلف را به این مکان‌ها هدایت کنند.
  • توقیف موقت اجناس (با رعایت قانون): برخی حقوقدانان معتقدند که توقیف موقت اجناس دستفروشان متخلف به منظور رفع سد معبر و با رعایت مراحل قانونی امکان‌پذیر است، اما این امر نباید به معنای تملک یا تخریب اجناس باشد.
  • همکاری با نیروی انتظامی: در صورت مقاومت دستفروش یا بروز درگیری، ماموران شهرداری می‌توانند از نیروی انتظامی درخواست کمک کنند.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

Average rating ۳.۳ / ۵. تعداد آرا: ۲۸

تا حالا رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

نوشته شده توسط وکیل پایه یک دادگستری تاریخ ارسال ۱۴۰۱/۰۸/۰۸ بدون نظر 3959 نمایش دسته کیفری

دیدگاه کاربران

هنوز کسی نظری ارسال نکرده است.شما اولین نفر باشید.


مطالب مرتبط