طلاق را میتوان به دو دسته اصلی طلاق رجعی و طلاق بائن تقیسیم بندی کرد. هر کدام از این نوع طلاق ها قوانین و آداب خاص خود را دارند. در این مطلب سعی کردیم با کمک بهترین وکیل حضانت در اصفهان به تفاوت طلاق رجعی و بائن بپردازیم. و اطلاعاتی از این دست را در اختیارتان قرار دهیم.
طلاق رجعی چیست؟
برای درک بهتر تفاوت طلاق رجعی و بائن باید ابتدا معنای هر یک از انواع این طلاق ها را بدانید. طلاق رجعی نوع از جدایی بین و زن و شوهر است. که در آن شوهر حق دارد. که در زمان عده به زن رجوع کند. یعنی پس از وقوع طلاق در صورتی که مرد تمایل به زندگی با همسر خود داشته باشد بدون این که نیاز به خواندن مجدد صیغه ازدواج باشد. میتواند رجوع کند. در واقع در این نوع طلاق راه برای بازگشت به زندگی مشترک هموار است. اگر در خصوص زمان عده اطلاعی ندارید. میتوانید به مطالب بهترین وکیل حضانت در اصفهان مراجعه کنید.
طلاق بائن چیست؟
طلاق بائن نوعی از طلاق است که در آن مرد پس از طلاق نمیتواند به زن رجوع کند. از جمله مواردی که طلاق بائن محسوب میشود عبارت است از طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود، طلاق یائسه، طلاق خلع و مبارات؛ تا مادامی که زن به عوض رجوع نکند. سومین طلاق که پس از سه وصلت متوالی به عمل آید ؛ اعم از اینکه وصلت در نتیجه رجوع باشد یا در نتیجه نکاح جدید.
در برخی موارد طلاق قضایی که زن به دلیل عسر و حرج تقاضای طلاق دارد و حاکم او را طلاق میدهد نیز بائن است. همچنین طلاق توافقی نیز چون در قالب طلاق خلع و یا مبارات صورت میگیرد، بائن بوده و رجوع در آن معنا ندارد.
تفاوت طلاق رجعی و بائن
تفاوت طلاق رجعی و طلاق بائن از جنبههای مختلفی قابل بررسی است که هر کدام آثار حقوقی و اجتماعی خاص خود را دارند. مهمترین تفاوت این دو نوع طلاق در امکان رجوع مرد به زن در دوران عده است. در طلاق رجعی، مرد میتواند در مدت عده، بدون نیاز به عقد مجدد، به زن رجوع کند و زندگی مشترک را از سر بگیرد؛ اما در طلاق بائن، چنین امکانی وجود ندارد و اگر مرد بخواهد دوباره با زن زندگی کند، باید او را مجدداً عقد کند. این تفاوت، نقش مهمی در شکلگیری یا پایان نهایی رابطه زوجین دارد.
از نظر محرمیت و روابط شرعی
در طلاق رجعی زن در مدت عده همچنان به مرد محرم محسوب میشود؛ بههمین دلیل مثلاً نگاه یا حضور زن و شوهر در یک خانه از نظر شرعی ایرادی ندارد. اما در طلاق بائن، زن دیگر محرم نیست و باید حدود شرعی بین آنها رعایت شود. در ادامه همین تفاوت، موضوع ارث نیز متفاوت است؛ در طلاق رجعی اگر مرد در دوران عده فوت کند، زن از او ارث میبرد، اما در طلاق بائن چنین حقی برای زن وجود ندارد و رابطه ارث بین آنها قطع شده است.
همچنین در طلاق رجعی، زن باید در مدت عده در منزل شوهر باقی بماند، مگر آنکه شرایط خاصی مثل آزار، عدم امنیت یا موارد مشابه وجود داشته باشد. اما در طلاق بائن چنین الزامی وجود ندارد و زن میتواند محل سکونت را تغییر دهد. از لحاظ احساسی و روانی نیز طلاق رجعی معمولاً نشان از یک فرصت دوباره برای بازسازی زندگی دارد و گاهی حتی با وساطت خانوادهها یا مشاوران منجر به بازگشت و ادامه زندگی میشود، ولی طلاق بائن معمولاً پایان قاطع و بدون بازگشت رابطه زناشویی تلقی میگردد.
نتیجه
در مجموع از نظر بهترین وکیل طلاق در اصفهان ، طلاق رجعی حالتی است که قانون به مرد فرصت میدهد بدون عقد مجدد به همسرش بازگردد و شاید به همین دلیل آثار حقوقی و عاطفی آن نیز کمتر از طلاق بائن است. اما طلاق بائن معمولاً زمانی اتفاق میافتد که یا زن دیگر تمایلی به ادامه زندگی ندارد (مثل طلاق خلع)، یا شرایطی مثل یائسگی، طلاق قبل از نزدیکی، یا طلاق سوم پیش آمده که ادامه رابطه زناشویی ممکن نیست یا مصلحت ندارد.
باز برای مشاوره با وکلای ما میتوانید از راه های ارتباطی زیر کمک بگیرید .